Αθλητικός Δημιοσιογράφος μια σύντομη περιγραφή του επαγγέλματος

Η δημοσιογράφος τότε εργάζεται για το προϊόν, γεγονός έλεγχο-όπου κρίνεται σκόπιμο, πριν από την υποβολή για δημοσίευση κάποτε εκείνη τη νύχτα, με τη λήξη της προθεσμίας, ανάλογα με το άτομο χαρτί. Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος είναι σε θέση να πάει για ύπνο – μέχρι τις 6 πμ κυλά γύρω πάλι, και το επόμενο άρθρο, το θέμα μπαίνει

Περισσότερα περιθώρια ελιγμών είναι διαθέσιμη με τα μεγαλύτερα αντικείμενα “χαρακτηριστικό”. Αυτά εμφανίζονται σε τμήματα ταινιών, τμήματα τρόπο ζωής, τα τμήματα υγείας ή άλλων λιγότερο διαιρέσεις ειδήσεων εστιασμένη μέρη της καθημερινής χαρτί. Συχνά αυτές οι εφημερίδες δημοσιεύουν τμήματα εβδομαδιαία, παρά καθημερινά, για να σώσει το κόστος εκτύπωσης.

Για παράδειγμα, το τμήμα ταινία μπορεί να εμφανίζεται μόνο την Παρασκευή, το τμήμα τροφίμων τις Τρίτες, κλπ. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος έχει περισσότερο χρόνο για την έρευνα και να εργαστούν για ένα εξαιρετικό, καλά-στρογγυλευμένο άρθρο. Χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους έρευνας (καλώντας όλους που συνδέονται με το θέμα, συνεντεύξεις προγραμματισμός, σύνθεση σημεία συνοπτική από μια μεγάλη δεξαμενή πληροφοριών), ένας συγγραφέας χαρακτηριστικό κατασκευάζει μια πιο σε βάθος ματιά σε ένα συγκεκριμένο θέμα από μια νέα συγγραφέας μπορεί να επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό στήλη του κειμένου.

Επιπλέον, υπάρχει μερικές φορές περισσότερη ελευθερία στην επιλογή του θέματος. Ίσως γνωρίζετε για μια εξαιρετική τοπική μπάντα που έχουν ανάγκη από ένα προφίλ; Ίσως να εργαστούν εθελοντικά σε κοινοτικό οργανισμό που κάνει ενδιαφέρουσα δουλειά και αξίζει ένα write-up; Πόσο περίπου γράφοντας ένα άρθρο σχετικά με τα οφέλη για την υγεία της σόγιας; Μια εφημερίδα του “χαρακτηριστικά” ενότητα μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός χώρος και μια προσωπική, η οποία μπορεί να είναι σπάνια στην γραψίματος. Επιπλέον, άρθρα χαρακτηριστικό δεν εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό την ιεραρχική “νέα” μορφή, κάνοντας τη δουλειά σας πολύ ευκολότερη (ή δυσκολότερη, αν είναι δύσκολο να τη δομή ενός άρθρου σετ χωρίς κατευθυντήριες γραμμές.)

Περιοδικό δημοσιογραφία είναι παρόμοιο με το “χαρακτηριστικό” της δημοσιογραφίας στυλ εφημερίδας, αν και με πολύ πιο γενναιόδωρα όρια λέξης (και συχνά πιο γενναιόδωρες αμοιβές.) Το μειονέκτημα είναι ότι το περιοδικό δεν μπορεί να έχει ως πολλές ευκαιρίες για τη δημοσίευση της εργασίας σας. Το ευρύτερο θέμα του περιοδικού μπορεί να οδηγήσει επίσης σε θέματα που απαιτούν περισσότερο legwork και πιθανά έξοδα ταξιδίου (ευτυχώς που καταβάλλονται από το περιοδικό) από ένα προφίλ για τη χάραξη πολιτικής σε τοπικό. Για να είναι ένα αποτελεσματικό συγγραφέας περιοδικό, θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ πιο δύσκολο για τις ιδέες του άρθρου, αλλά η πληρωμή μπορεί να είναι καλά αξίζει τον κόπο.

Πώς μπορείτε να αναζητήσουν θέσεις εργασίας από τη δημοσιογραφία ελεύθερος επαγγελματίας; Για εφημερίδες, έχουν κάποια άρθρα δείγμα γραπτή, μια καλή γνώση εργασίας των οδηγών ύφους (ειδικά συνδεδεμένες στυλ Τύπου), και μια προθυμία να εργαστούν σε ό, τι είναι διαθέσιμο μέχρι ο συντάκτης ή ο εκδότης σας προωθεί για να εργάζονται για την πιο ευχάριστη αναθέσεις. Για τα περιοδικά, το καλύτερο είναι να ερευνήσει τα άρθρα σας και να γράψετε τους εκ των προτέρων? Συνέχεια μπορείτε να στείλετε την ερώτησή επιστολές στις αρμόδιες συντάκτες με τις ελπίδες να γίνει δημοσιεύονται. Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες υποβολής είναι τυπωμένες στη σελίδα προσωπικού των περιοδικών και εφημερίδων. Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες υποβολή απευθείας σύνδεση σε δικτυακούς τόπους των εκδόσεων.

Η καριέρα του δημοσιογράφου δεν είναι για όλους. Ενώ πολλά έργα ανεξάρτητο γράψιμο είναι για μια προβλέψιμη ρουτίνα της έρευνας και της γραφής, η ποικιλία και η πρωτοτυπία της γραφής ειδήσεων και άρθρων αποφεύγει κάθε ρουτίνα υπέρ μιας σταθερής αναταραχή της ad hoc συνεντεύξεις, τηλεφωνικές κλήσεις και γενικά συλλογής πληροφοριών. ΙΕΚ Αθλητικής Δημιοσιογραφίας Θεσσαλονίκη, ΙΕΚ Αθλητικής Δημιοσιογραφίας Θεσσαλονίκη

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.